Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

S’inaugura l’exposició «Barça ‘Més que un Club’, Montjuïc, ‘un estadi refugi’»

La Casa Navàs enceta el 2024 amb la inauguració de l’exposició «Barça ‘Més que un Club’, Montjuïc, ‘un estadi refugi’». Entre la tardor del 1936 i la primavera del 1937, en plena Guerra Civil Espanyola, l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc va arribar a acollir a més de 21.000 persones desplaçades procedents de diferents parts de la Península. La fotògrafa d’origen polonès Margaret Michaelis va recollir el dia a dia dels milers de famílies que van passar per aquest recinte esportiu. Avui, l’estadi de Montjuïc és la llar provisional del FC Barcelona i el Club, des de la seva Fundació, vol reivindicar el paper d’aquest recinte, que va acollir a milers de persones que fugien de la Guerra Civil. 

 

La mostra, que té la voluntat de ser itinerant, es va estrenar el passat mes d’octubre a Montjuïc i fa la seva segona parada a Reus a l’antiga botiga de teixits de la Casa Navàs. Precisament aquesta botiga ja té una vinculació amb el FC Barcelona i és que l’aparador actual d’aquest espai és obra de Francesc Mitjans, l’arquitecte que va dissenyar el Camp Nou.

 

«Barça ‘Més que un Club’, Montjuïc, ‘un estadi refugi’» s’inaugurarà el divendres 12 de gener i estarà oberta fins al 8 de febrer. L’entrada és gratuïta i es pot visitar de dilluns a divendres d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h i els dissabtes de 17 h a 20 h. Amb aquesta exposició, el FC Barcelona, la seva Fundació, ACNUR i la Casa Navàs volen ajudar a visibilitzar la situació que pateixen més de 110 milions de persones refugiades i desplaçades que hi ha al món actualment.

Desplaça cap amunt