2023: Any Domènech i Montaner

A la Casa Navàs hem programat una activitat cada mes per celebrar l’Any Domènech i Montaner.

I en destaquem la festa de recreació històrica ‘Reus 1900. Festa Modernista’

La Casa Navàs organitzarà dotze activitats, una per mes, per commemorar el centenari de la mort de l’arquitecte que la va dissenyar. Es tracta d’una programació molt transversal que permet descobrir les múltiples facetes de Lluís Domènech i Montaner. D’entre tots els actes presentats destaca la festa de recreació històrica «Reus 1900. Festa Modernista», l’exposició «Lluís Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat» i dues visites guiades noves —una conduïda pel mateix Domènech i l’altre per la companyia de dansa Indra Dance Company. Tot plegat culminarà amb una sorpresa final que serà desvetllada el mes de desembre. A més, fruit d’una col·laboració amb El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers es podrà visitar la casa per només 7 euros fins al mes de juny.

Lluís Domènech i Montaner fou una figura polièdrica; més enllà de la seva faceta més coneguda, la d’arquitecte, també destacà per la seva vessant de polític, historiador i humanista. Justament és aquest caràcter transversal el que la Casa Navàs vol difondre amb l’extensa programació que ha presentat amb motiu de l’Any Domènech i Montaner. Són una dotzena d’activitats entre les quals trobarem recreacions històriques, exposicions, visites teatralitzades, dansa, conferències, pintura i tallers. L’objectiu de la Casa Navàs és visibilitzar la figura d’aquest prestigiós arquitecte que, tot i haver construït edificis tan imponents com la Casa Navàs, l’Institut Pere Mata, el Palau de la Música o l’Hospital Sant Pau, encara és desconegut per a alguns.

 

A continuació es detalla la programació del primer semestre de l’any:

Programació a La Casa Navàs de l'Any Domènech i Montaner

De cara al segon semestre del 2023, l’activitat a la Casa Navàs relacionada amb l’Any Domènech i Montaner continuarà sent frenètica.
A mesura que s’acosti la data, s’aniran concretant tots els detalls de les activitats.

Testimonis Història Casa Navàs

GENER
Promoció especial xecs amb descompte per visitar la Casa Navàs

Inici de la campanya: 31 gener. Els xecs descompte es repartiran als establiments associats a la Unió de Botiguers i El Tomb de Reus

FEBRER
Exposició fotogràfica col·lectiva ‘Mirant la Casa Navàs’

Del 28 de febrer al 12 de març
Ubicació: botiga de la Casa Navàs

MARÇ
Estrena de la nova visita teatralitzada guiada per Domènech i Montaner ‘Un somni amb caràcter’

Dissabte 18 de març
Visita planta noble i botiga de la Casa Navàs

ABRIL
Reus 1900. Festa Modernista

15 i 16 d’abril

Plaça del Mercadal i Casa Navàs

 

MAIG
II Concurs de Pintura Ràpida Casa Navàs

Dissabte 20 maig

Plaça del Mercadal


Col·labora: Art Gallery

JUNY
Exposició escolar: ‘Fes la teva casa modernista’

Del 5 al 15 de juny

Col·labora: Centre Recursos Pedagògics del Baix Camp

JULIOL
Dansa. La Casa Navàs com a font d’inspiració

Una visita espectacle que fusiona l’essència de la visita guiada amb la l’espectacle de dansa Exhale

AGOST
Presentació vermut Casa Navàs

Esdeveniment ajornat

SETEMBRE
III Cicle de Conferències ‘Casa Navàs, testimonis Modernistes’

Amb motiu de l’Any Domènech i Montaner, enguany el cicle està dedicat íntegrament a l’arquitecte.

OCTUBRE
Exposició Lluís Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat

S’inaugurarà el 5 d’octubre i es podrà veure durant tot el mes a la botiga de la Casa Navàs

NOVEMBRE
Taller d'heràldica

Dijous 30 de novembre a les 18 i 18:45h.

DESEMBRE
Sorpresa final!

Sorpresa final ajornada!

Més enllà dels actes presentats, la Casa Navàs vol aprofitar aquest any per recollir el testimoni de totes aquelles persones que, ja sigui en primera persona o per un familiar directe, han tingut algun tipus de relació amb la casa al llarg de la seva història. Busquem testimonis de persones que van treballar a Sucesores Navàs o a la mateixa casa, que rebessin atenció mèdica per part del Dr. Nolla en l’etapa en què ell va treballar des de la Casa Navàs, que estiguessin involucrats en la construcció de la casa, o que en tinguin coneixement d’alguna anècdota o episodi important.

Des d’ara i fins al mes de setembre, totes aquelles persones que puguin aportar un testimoni de valor cal que ho notifiquin enviant un correu electrònic a [email protected] o a la mateixa porta de la casa. Durant el mes d’octubre i novembre se’ls citarà per procedir a l’enregistrament del seu testimoni. En funció dels documents obtinguts es valorarà l’ús final del material. L’objectiu principal d’aquesta acció és que amb el pas del temps no es perdin aquests relats tan valuosos per a la memòria històrica de la Casa Navàs.

Desplaça cap amunt