Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

La Casa Navàs tanca l’estiu amb més visitants que mai

Més de 14 mil persones han passat per la Casa Navàs durant els mesos estivals

Les noves visites comencen amb èxit i s’incorporen a la programació habitual de la casa

L’interès que desperta la Casa Navàs continua creixent, són centenars les persones que dia a dia s’acosten a aquesta joia modernista única al món. Després d’un 2020 complex a causa de la situació sanitària, la Casa Navàs acomiada els mesos estivals d’enguany anotant un notable augment de visitants. En total han estat més de 14 mil les persones que han volgut descobrir aquesta obra de Lluís Domènech i Montaner. La incorporació de noves tipologies de visites, les Visites Teatralitzades i les Visites Fotogràfiques, ha tingut molt bona acceptació entre el públic, tant que s’ha penjat el cartell d’entrades exhauries en la majoria de passis programats. A partir d’ara, aquestes visites formaran part de l’oferta habitual de la casa.

El darrer dia de setembre posa punt i final a una temporada d’estiu plena d’activitat a la Casa Navàs. Amb 14.529 persones, aquest és l’estiu que més visitants s’han registrat des que es va obrir al públic el 2018. Això suposa un augment del 167% respecte al 2020 i del 12% si ho comparem amb l’any anterior a la pandèmia. Unes dades que ratifiquen la Casa Navàs com un dels principals pols d’atracció turística del sud de Catalunya.
Si ho analitzem per orígens, per segon any consecutiu, el públic català continua representant el principal client de la Casa Navàs. De fet, suposa el 63% del total de visitants, menys que el 2020, quan era del 74%, i més que el 2019, que va ser del 48%. Aquest ball de percentatges contrasta amb el descens del públic internacional. Mentre que l’any 2019 representava el 35% dels visitants, enguany ha estat del 17%, una xifra superior a la d’ara fa un any quan va ser del 12% . El turisme internacional, per tant, remunta lentament, però encara està lluny del flux habitual d’abans de la pandèmia. Per la seva bada, el turisme espanyol s’ha mantingut sempre entorn al 15% del total de visitants.

Les Visites Teatralitzades i Fotogràfiques han arribat per quedar-se

Quan la Casa Navàs va reobrir les portes a finals de maig ho va fer incorporant noves tipologies de visita amb l’objectiu de diversificar l’oferta cultural i oferir la possibilitat al públic de gaudir de la casa des de perspectives diferents. L’aposta ha estat un èxit ja que s’han exhaurit les entrades de pràcticament tots els passis programats de les Visites Teatralitzades, les Visites Fotogràfiques i les Revetlles a la Casa Navàs.
A causa d’aquest bon acolliment, les Teatralitzades i les Fotogràfiques se sumaran a l’activitat d’hivern de la casa en què també hi ha les Visites Vermut i les Nits Modernistes –visita guiada, sopar i concert modernista-. Pel que fa a les Revetlles es mantindran dins la programació estival.

Col·laboració amb el Festival Accents


La Casa Navàs busca sinergies amb entitats culturals del territori, en aquesta línia ha apostat per una col·laboració amb el Festival Accents. El festival de pop, rock i folk dels Països Catalans aterrarà a la guapa del Mercadal per fer-hi dos concerts. El primer serà el dia 9 d’octubre a les 20.30 h; el músic Joan Colomo hi presentarà el seu darrer treball: Disc trist. I el 30 d’octubre a les 20.30 h serà el torn d’Horacio Fumero i Pedro Javier González.

Desplaça cap amunt