Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

La Casa Navàs torna amb moltes novetats

 • La Casa Navàs reobre al públic el 20 de maig.
 • S’oferiran tres tipus de visites noves: les Visites Teatralitzades, les Visites Fotogràfiques i les Revetlles de la Casa Navàs.
 • S’estrena el Club Casa Navàs, l’objectiu és buscar ambaixadors d’aquesta joia modernista.

Reus, 12 de maig de 2021

La Casa Navàs torna a obrir les seves portes al públic, serà el proper dijous 20 de maig. La reobertura arriba repleta de novetats perquè s’afegeixen tres visites noves a les ja consolidades: les Visites Teatralitzades, les Visites Fotogràfiques i les Revetlles de la Casa Navàs. També hi haurà un cicle de conferències vinculades al Modernisme i s’estrena el Club Casa Navàs, un espai de fidelització destinat als amants de la guapa del Mercadal.

Tot plegat es presenta després d’un any de tancaments temporals continuats forçats per la pandèmia sanitària; durant tots aquests mesos la direcció de la casa ha estat treballant intensament per retornar amb més força que mai. Si l’alarma sanitària no ho impedeix, la voluntat és no tornar a tancar i mantenir la casa oberta de dilluns a diumenge.

Cal destacar la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, més concretament de l’Agència Reus Promoció i Reus Cultura, per poder desenvolupar les visites noves d’aquesta temporada. Així com el suport constant de Vermuts Miró i de Clos Galena.

 Visites consolidades de la Casa Navàs: Guiades, Vermut, Premium i Nits Modernistes

La pandèmia sanitària ha provocat que durant l’últim any la Casa Navàs hagi hagut de tancar les seves portes als visitants en més d’una ocasió, però el pròxim dijous 20 de maig reobre amb moltes activitats noves i amb les visites ja consolidades. Com ja és habitual, les Visites Guiades a aquesta joia modernista única a Europa es mantenen cada dia de la setmana. Des del 20 de maig fins al 4 de juliol es faran tres visites al matí (11 h/ 12 h/ 13h) i a la tarda (17 h/ 18 h/ 19 h). A l’estiu aquest horari s’ampliarà a 8 hores al dia. Es mantindran els quatre idiomes de les visites (català, castellà, anglès i francès) i els grups reduïts. És important recordar que totes les activitats compleixen el més estricte protocol covid.

També continuen les Visites Vermut, visites guiades que acaben amb una degustació de vermuts Miró, tots els dissabtes i diumenges a les 12 h i les 13 h fins al 4 de juliol. La setmana següent les Visites Premium agafaran el relleu de les Visites Vermut. Es faran els dimarts i dijous a les 20 h i inclouen la visita guiada, una degustació dels vins Secrets de Casa Navàs de Clos Galena i de vermuts de Vermuts Miró acompanyats d’un pica-pica a la terrassa. Tampoc no faltaran les Nits Modernistes, l’esdeveniment més especial que se celebra a la casa, en el qual a més de descobrir aquesta joia de Domènech i Montaner també es gaudeix d’un concert modernista interpretat pel Garbuix Duet i d’un sopar a peu dret. S’obre un nou passi d’aquesta activitat per al divendres 11 de juny a les 20.30 h.

 Visites Teatralitzades

Les Visites Teatralitzades et mostren la Casa Navàs des d’una altra perspectiva i permeten descobrir espais que no es veuen amb les Visites Guiades. Estan pensades perquè tota la família gaudeixi d’aquesta joia modernista d’una manera divertida i amena.

Per fer-ho, ens situem a començaments dels anys 40. Una vegada acaba la Guerra Civil, a la Casa Navàs comencen les obres de restauració de les destrosses causades per les bombes del 1938. En Pere Ferré és el cap de les obres que es duen a terme. Ell i en Marcel Pons, l’encarregat de la botiga, guiaran per la casa els artesans dels diferents tallers que treballaran en la reconstrucció per tal que puguin veure què han de fer. Però en Pere i en Marcel amaguen un secret… i durant la visita s’hauran d’esforçar perquè no surti a la llum.

Amb les Visites Teatralitzades endinsaran el visitant a la Casa Navàs de la mà de l’encarregat de la botiga i el cap d’obres. Producciones Lucky&Luke dirigeixen i interpreten aquesta experiència que segur que no deixarà indiferent ningú. De moment, els passis disponibles per aquesta visita seran el diumenge 13 i 27 de juny a les 10 h i les 10.30 h. Tindran un cost de 17 €.

 Visites Fotogràfiques

Una de les peticions més demandades pels clients que visiten la Casa Navàs és la possibilitat de fotografiar tot l’interior de la casa. Fins ara això no era possible perquè és incompatible amb el ritme habitual de les visites guiades. Per això s’estrenen les Visites Fotogràfiques, una experiència pensada per als amants de la fotografia en la qual podran immortalitzar cada un dels racons d’aquesta joia modernista de Lluís Domènech i Montaner.

L’activitat comença a la botiga on un fotògraf reusenc, Fabián Acidres, donarà totes les pautes necessàries perquè es puguin capturar les millors instantànies de la casa. A continuació s’entrarà a l’interior de la Casa Navàs. Per tal que la visita sigui més enriquidora, mentre es fan fotografies, Acidres anirà fent pinzellades històriques de la casa alhora que explicarà curiositats sobre totes les fotografies antigues que hi ha a la Casa Navàs. El recorregut acaba a l’antiga botiga tèxtil on els visitants podran compartir les seves imatges amb la resta de visitants mentre es degusta un vermut Miró. Ja es poden adquirir les entrades per al passi del diumenge 20 de juny a les 10 h. La visita té una durada de 2 hores i un cost de 33 €.

 Revetlles a la Casa Navàs

Després d’un any difícil, tothom té ganes de passar-s’ho bé i diversió i disbauxa és sinònim de revetlla. Amb aquest esperit neixen les Revetlles a la Casa Navàs, una visita guiada per la planta noble de la casa que culmina amb un concert i sopar a peu dret.

La música d’aquesta revetlla estival la posen els Sardina’s Golden Rule, una banda del Camp de Tarragona sorgida l’any 2011 que interpreten els millors clàssics de la història de la música a ritme de rock&roll, funky, disco… És el pla perfecte per oblidar un any d’emergència sanitària i gaudir de valent i es farà el divendres 25 de juny a les 20 h i les 21.15 h. L’activitat tindrà un cost de 33 euros.

 Cicle de conferències sobre Modernisme 

Més enllà de les tres noves visites, la Casa Navàs estrena el I Cicle de Conferències «Casa Navàs, testimonis modernistes». Unes jornades de caràcter anual que tenen la voluntat de reflexionar al voltant del patrimoni, el modernisme i la societat de finals del segle xix i principis del xx. Per fer-ho es buscaran els millors especialistes en cada un dels temes exposats.

Per aquest I Cicle de Conferències s’han organitzat quatre ponències:

 • Dimecres 2 de juny: «Reus, segona ciutat de Catalunya», a càrrec de Marc Ferran, director dels Museus de Reus.
 • Dimecres 9 de juny: «Gaudí vs Domènech i Montaner», a càrrec de Clàudia Sanmartí, arquitecta (MATTERS), i Jaume Massó, historiador.
 • Dimecres 16 de juny: «Mirant per la tribuna de la Casa Navàs: la festa a començaments del segle xx», a càrrec de Salvador Palomar, etnòleg (Carrutxa).
 • Dimecres 30 de juny: «La Casa Navàs, una simfonia decorativa dirigida per Lluís Domènech i Montaner», a càrrec de Mireia Freixa, catedràtica emèrita del Departament d’Història de la UB, i Teresa Sala, professora titular d’Història de l’Art i doctora per la UB.

Totes les conferències es faran els dimecres de juny a les 19.30 h a la botiga de la Casa Navàs.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Per reservar una plaça cal inscriure’s prèviament a [email protected]. El socis del Club Casa Navàs tindran prioritat d’entrada.

Club Casa Navàs, el club dels amants d’aquesta joia modernista

Des de la Casa Navàs es vol fer xarxa amb tots els amants del Modernisme i, més especialment, d’aquesta joia de Lluís Domènech i Montaner. Busquem ambaixadors que difonguin arreu que a la ciutat de Reus hi ha l’únic edifici modernista europeu que conserva tot el seu interior original; ser-ho, té recompenses.

Per sumar-se al Club Casa Navàs només s’ha de d’omplir el formulari que hi ha a: www.casanavas.cat/ca/club-casa-navas. Alguns dels avantatges per als socis són:

 • Entrada gratuïta, si es va acompanyat d’almenys tres persones de fora de la comarca.
 • A la primera visita, després d’unir-se al Club, seran obsequiats amb una ampolla de vermut Miró.
 • Tindran preferència alhora d’assabentar-te dels concerts, xerrades, seminaris web, visites especials…
 • Gaudiran de prioritat per comprar algunes entrades i assistir a esdeveniments.
 • Podran participar a sortejos i promocions exclusives.
 • Disposaran d’activitats exclusives per als socis.

Desplaça cap amunt