Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

La Casa Navàs reobre per Setmana Santa

La joia de Lluís Domènech i Montaner estarà oberta del 30 de març al 5 d’abril.

S’estrena el llibre Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona.

La Casa Navàs obrirà per Setmana Santa, serà del dimarts 30 de març al dilluns 5 d’abril. Després d’aquests dies, la guapa del Mercadal tornarà a tancar les portes per reobrir-les definitivament el pròxim mes de juny. Per tal que els visitants puguin gaudir d’aquesta joia modernista única a Europa s’oferiran Visites Guiades i Visites Vermut. Coincidint amb l’obertura, la Casa Navàs presenta una novetat editorial: Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona, una guia de tots els edificis modernistes que es van aixecar durant les últimes dècades del segle XIX i les primeres del XX.

Després de setmanes tancada a causa de la situació d’emergència sanitària, la Casa Navàs tornarà a obrir al públic per Setmana Santa. Serà només set dies: del dimarts 30 de març al dissabte 3 d’abril es faran visites guiades al matí i a la tarda, i del diumenge 4 al dilluns 5 d’abril les visites seran en horari matinal. Com ja és habitual, els guies faran les explicacions de la casa en diferents idiomes –català, castellà, anglès i francès. Gràcies a les Visites Guiades el públic descobreix totes les curiositats i la història d’aquesta obra de Domènech i Montaner mentre contempla la bellesa esculpida per tots els artistes que hi van treballar.

Aquells que vulguin complementar l’experiència fent un vermut a la terrassa de la Casa Navàs, podran sumar-se a les Visites Vermut que es faran del 3 al 5 d’abril a les 12 h i a les 13 h. Aquestes visites comencen fent un recorregut d’una hora per l’interior de la casa i acaben a la terrassa fent una degustació dels vermuts de Vermuts Miró. Les entrades per totes les visites ja estan a la venda al web www.casanavas.cat, també es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Reus o a partir del dimarts 30 de març, a la porta de la mateixa Casa Navàs.

És important remarcar que totes les visites tenen un aforament reduït de 13 persones per garantir les distàncies de seguretat. Els visitants s’han de desinfectar les mans, posar peücs i prendre la temperatura abans d’entrar a la casa. A més, a conseqüència de la pandèmia, la Casa Navàs aplica diàriament estrictes protocols de desinfecció de les seves instal·lacions. Cal recordar, que la Casa Navàs és l’únic edifici modernista d’Europa que conserva el seu interior original, entrar-hi és com fer un salt enrere en el temps per veure com vivia la burgesia catalana a principis del segle passat.

Presentació del llibre Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona

El Modernisme està d’enhorabona perquè la Casa Navàs ha elaborat la guia definitiva dels edificis construïts al territori entre finals del 1800 i començaments del 1900. Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona és l’inventari més rellevant de les edificacions aixecades en aquella època al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En total hi ha més de sis-centes referències corresponents a edificis i béns mobles situats en cent poblacions. La majoria dels immobles que hi ha indexats són modernistes, però també n’hi ha d’eclèctics i noucentistes.

Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona és un llibre editat pel propietari majoritari de la Casa Navàs, Xavier Martínez, i escrit i coordinat per l’arquitecte Josep Maria Buqueras. El llibre es presentarà el dijous 8 d’abril a les 19 h a la botiga de la Casa Navàs, l’aforament és limitat, per això és recomanable reservar plaça enviant un correu a [email protected]. Una setmana després es presentarà a Barcelona. Tanmateix, el llibre ja estarà disponible a les principals llibreries de Catalunya a finals de març i també es podrà adquirir a la mateixa porta de la Casa Navàs aquesta Setmana Santa.

Desplaça cap amunt