Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

Les Nits Modernistes permetran als usuaris conèixer els estils musicals de l’època

Endinsar-se a la Casa Navàs és com fer un salt enrere en el temps per conèixer com era el dia a dia de la burgesia de principis del segle xx. Ara, la Casa Navàs vol fer un pas més donant l’oportunitat als visitants de posar-se a la pell dels reusencs del segle passat amb les «Nits Modernistes». La iniciativa permet, a més de fer la visita guiada, descobrir quin tipus de música s’escoltava a l’època, mentre es degusta un sopar a peu dret a l’emblemàtica botiga dels Navàs Blasco.

Entre el 1900 i el 1930, era costum anar al teatre a veure obres interpretades per a violí i piano dels compositors catalans més coneguts de l’època. En acabar el concert, s’anava als bars de moda, on l’ambient era més festiu i s’oferien músiques amb els ritmes més populars i moderns. Aquests dos blocs són els que podrem escoltar en la proposta que ens presenta Garbuix Duet (Albert Galcerà i Albert Carbonell). Una primera part, amb obres de Frederic Mompou, Manuel de Blancafort, Enric Morera, Enric Granados, Eduard Toldrà… compositors i creadors del modernisme musical català; i una segona part, amb tonades franceses per a violí i acordió, tangos argentins, boleros i swings

Les «Nits Modernistes» començaran el proper 18 d’octubre i s’allargaran fins al 29 de novembre. Es faran els divendres a les 20 h i tindran un cost de 39 €. L’experiència començarà amb la visita guiada per tota la Casa Navàs, per acabar a la botiga, on tindrà lloc el concert sopar. El sopar anirà a càrrec de Cal Borrull i estarà maridat amb vi blanc i negre Secrets de Mar de Clos Galena. Aquest celler, de prestigi internacional, continua apostant per col·laborar amb la Casa Navàs després de l’èxit assolit amb les «Visites Premium» –visita guiada i tast de vins i vermut a la terrassa– d’aquest agost i setembre. Per a aconseguir una vetllada més autèntica, es recomana a tots els visitants que vinguin vestits d’etiqueta.

Desplaça cap amunt