Visita Guiada

La Casa Navàs és un dels millors exemples modernistes de tot el món, vine i descobreix l’única casa modernista d’Europa que conserva el seu interior original.

Horari

Cada dia de dilluns a diumenge

Tarifes

Entre setmana: 10€ reduïda/13€ general Cap de setmana: 13€ reduïda/16€ general

Durada

1h

La Casa Navàs és per la seva singularitat un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu, ja que és l’única obra modernista d’Europa que ha arribat fins als nostres dies tal com es va estrenar.

Entrar a la Casa Navàs és com endinsar-se en un gran jardí artificial ple de floritures en el que destaquen els vitralls d’aproximadament dos-cents metres quadrats de superfície, el treball en pedra, el mobiliari, les tapisseries brodades, ceràmiques, pintures, teixits de seda, làmpades, estors… Amb les Visites Guiades de la Casa Navàs, un guia expert t’acompanyarà per l’interior de la casa per fer-te descobrir tots els detalls i curiositats d’aquesta joia construïda per Lluís Domènech i Montaner l’any 1908.

Detalls de la visita:

  • Visita guiada
  • Multiidioma
  • Grups reduïts
  • Preu: Entre setmana:
    10€ reduïda/13€ general
    Cap de setmana: 13€ reduïda/16€ general
  • Recomanem comprar l’entrada anticipadament

Què veuràs?

Escalinata d’accés a l’habitatge


La decoració que hi trobem és una manifestació de la riquesa d’espais que ens esperen a la resta de la casa i una exhibició d’arts decoratives, amb belles mostres de mosaics, ceràmica, fusteria artística, metal·listeria, vitralls, escultura aplicada i esgrafiats.

Al sostre, hi observem una claraboia de vitralls amb estructura de ferro i fusta, i a la paret, un gran mosaic ceràmic amb la representació d’un jardí.

Rebedor

És un ampli espai a doble alçària en el qual es recrea un jardí interior sempre florit, on trobem flors i fulles en pedra esculpida, vitrall, metall i marqueteria. El terra és de mosaic fet amb marbres de diferents colors.

Menjador i saló


Decorat a base de fruits i vegetals, amb capitells que fan referència a la caça i a la pesca, i un petit espai de recolliment al voltant de la llar de foc, construïda amb fusta d’olivera. Destaca el trencadís que hi ha damunt de la porta pel relleu en les cares dels personatges.

Estança destinada a la vida social, decorada amb fotografies dels propietaris. Les parets estan entapissades amb seda, el sofà està decorat amb imatges en relleu i, al centre de la sala, hi trobem un llum daurat amb motius florals. Destaca la tribuna principal que s’obre a la plaça del Mercadal, pavimentada amb mosaic romà.

Habitació principal


L’habitació principal està formada per un conjunt de sala i alcova, separades per un tancament de vitrall i marqueteria.

Destaca el sostre de la sala, amb volta plana recoberta de mosaic ceràmic que repeteix el mateix model decoratiu del mobiliari de l’estança.

El dormitori comunica directament amb la cambra de bany, decorada amb un gran vitrall i amb piques, banyera, bidet i rentapeus originals de l’època.

Cuina


La cuina ocupa un espai important de la planta noble, revestida de ceràmica, amb la coberta de volta plana. S’hi conserva l’estructura del muntacàrregues que la uneix directament amb la botiga. Aquí s’havien de preparar els àpats dels Navàs i dels treballadors de la botiga.

Sortint de la cuina accedim al despatx del senyor Navàs i a la sala de cosir o de rebre visites de la senyora Blasco.

Terrassa


La terrassa ofereix un gran espai a l’aire lliure amb testos de mosaic ceràmic sobre potes de ferro forjat. Al paviment de la terrassa se situen les tres grans claraboies de vidre que fan llum a la botiga, i a les parets dos grans mosaics ens recorden el rei Jaume I sortint de Salou amb vaixell cap a la conquesta de Mallorca i una vista ideal de la ciutat de Tessalònica, que recorda la presència dels catalans a Grècia.

Cambra de música i saleta de la llar de foc

A través de l’escala de servei, feta de forja, accedim a la segona planta, amb arrimadors ceràmics i paviment hidràulic.

Un espai per a l’ús personal de la família i per destinar-lo a la relació amb els treballadors, amb zones d’esbarjo com ara la cambra de música, amb la pianola i una esplèndida llar de foc.

Un dels valors que té aquesta planta és la visió, des de les galeries superiors, dels buits de l’escala i del rebedor, on, a més d’una visibilitat diàfana dels paviments de mosaic romà, es gaudeix del ric joc de transparències que resulta de la successió de vitralls i que ens fa veure un grup d’ocells volant lliurement sobre un cel immens.

Galeria de fotos

Més visites

No et perdis els espais més encantadors!

Desplaça cap amunt

Condicions per acollir-se a l’entrada reduïda:

 

Majors de 65 anys, carnet jove, carnet d’estudiant, atur, premsa, docent, guia oficial, menor d’entre 8 i 15 anys (ambdues edats incloses), famílies nombroses i monoparentals, carnet de minusvalia.

Tota persona que s’aculli a l’entrada reduïda, haurà de justificar-ho a la porta de Casa Navàs el dia de la visita presentant el corresponent carnet. Si no, s’haurà d’abonar la diferència de l’entrada general (3€)

Entrada gratuïta: menors de 8 anys.

logo_casanavas_grana