Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

Campanya «Sigues testimoni, viu el canvi»

Malgrat que l’actual aspecte de la Casa Navàs no és l’original, el cert és que per a la majoria de reusencs la imatge d’ara és la que s’associa a aquest emblema modernista perquè sempre l’han vist així. D’aquí a un mes començaran les obres de reconstrucció del capcer i canviarà per sempre més la fisonomia de l’obra de Domènech i Montaner. Per això, la Casa Navàs convida tota la ciutadania a immortalitzar el seu aspecte actual mitjançant la campanya «Sigues testimoni, viu el canvi». S’organitzarà un concurs de pintura ràpida i un concurs de fotografia per les xarxes socials.

Concurs de pintura

El concurs de pintura ràpida es farà el pròxim dissabte 11 de gener en col·laboració amb CT Art Gallery, hi podrà participar tothom que ho vulgui i l’objectiu és immortalitzar la façana de la Casa Navàs. Es faran tres categories: adults (majors de 16 anys), joves (dels 10 als 15 anys) i infants (menors de 10 anys). El premi de la categoria adult és un xec de 600 €; el dels joves una tauleta Samsung Galaxy Tab A10.1, material de pintura i dues entrades per visitar la Casa Navàs, i el dels infants un lot de productes per pintar i fer manualitats valorat en més de 100 € a més de dues entrades per fer la visita guiada i el trencaclosques de la casa.

La inscripció al concurs és gratuïta i es podrà fer des del 21 de desembre fins una hora abans de l’inici del concurs a la mateixa Casa Navàs o enviant un correu electrònic a [email protected]. Cada participant podrà presentar una sola obra i la tècnica i el procediment serà de lliure elecció. La inscripció i el timbratge del paper i les teles es farà el mateix dia del concurs de 10.30 h a 11 h a la botiga de la Casa Navàs. La mida de l’obra haurà de ser A3. L’organització facilitarà una làmina de paper a cada artista. Si el participant vol utilitzar un altre tipus de suport, l’haurà de portar. Les obres s’hauran de lliurar abans de les 13.15 h.

El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis i el seu veredicte serà inapel·lable. El lliurament dels premis es donarà a conèixer el mateix dia del concurs a les 13.45 h a la Casa Navàs. Les obres premiades quedaran en propietat dels organitzadors i s’exhibiran temporalment a l’aparador de la Casa Navàs.

Concurs de fotografia per les xarxes socials

Pels que prefereixin la càmera en lloc del pinzell, la Casa Navàs també engega un concurs de fotografies per Facebook i Instagram. El guanyador o guanyadora s’endurà un lot de productes de la Casa Navàs valorat en més de 100 €. Cal fer les fotografies amb bona qualitat, ja que les guanyadores s’imprimiran.

Per participar-hi només cal inspirar-se i captar una bona instantània de la façana de la casa. Una vegada publicada en una d’aquestes dues xarxes socials cal etiquetar  la fotografia amb el perfil de la Casa Navàs (@casanavas.reus), utilitzar ’etiqueta #ViuelcanviCasaNavàs, mencionar les persones amb qui vols compartir el premi i seguir el perfil de la casa.

Les fotografies es podran començar a penjar el 21 de desembre i el termini màxim de publicació serà el 25 de gener. Un jurat escollirà tres fotografies finalistes i s’exhibiran a l’aparador de la Casa Navàs. Una vegada triades les tres imatges, seran publicades al perfil de @casanavas.reus, la fotografia que acumuli més m’agrades en una setmana guanyarà el concurs. El veredicte es farà públic el dilluns 3 de febrer.