Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

Gairebé 11 mil persones han visitat la Casa Navàs durant la temporada d’estiu

La Casa Navàs tanca la temporada d’estiu amb xifres rècords. Un total de 10.868 persones han visitat aquesta joia modernista durant els mesos de juliol, agost i setembre, la qual cosa suposa un increment del 156% respecte de l’any passat. Més enllà de les xifres, cal destacar l’alt grau de satisfacció dels visitants, per a ells, el més impactant és poder-se endinsar en l’única casa modernista de tot Europa que conserva el seu interior original. 

El públic internacional ha estat el majoritari a la Casa Navàs durant aquests mesos d’estiu. Amb 3.836 persones, representa el 35,3% del total de visitants. La propietat de la Casa Navàs valora molt positivament aquest fet, ja que significa que la casa s’internacionalitza cada vegada més. Com ja és habitual, el número u del podi se l’enduen els francesos, i és que, el 40,62% dels internacionals han vingut el país veí. El segueixen els russos, amb el 16,32%, i ja a molta distància, els anglesos, belgues i alemanys. 

Els visitats procedents de Catalunya continuen sent majoritaris a la Casa Navàs. Aquest estiu 3.584 catalans, el 32,98%, han volgut descobrir aquest emblema del modernisme europeu. Gairebé el 34% han vingut de Barcelona, el 9,7% de Tarragona, el 6% de Lleida i al voltant del 2% són procedents de ciutats properes com Cambrils i Salou. La resta de visitants nacionals queden repartits amb xifres menors per tot el territori català. 

Finalment, els turistes vinguts de la resta de l’Estat espanyol representen el 15,80% del total de visitants estivals. De les 1.717 persones que han vingut, el 19% han estat de la Comunitat de Madrid, el 15% del País Valencià, el 14% d’Aragó i el 13% del País Basc. 

Augmenten els visitants reusencs

Els visitants autòctons aposten cada vegada més per aquest emblema cultural de la ciutat. El 15,74% del total de visitants de la Casa Navàs, és a dir, 1.711 persones, han estat de Reus. De fet, si analitzem el perfil de visitants, segons la procedència i la tipologia d’entrada que es compra (general, majors de 65 anys, estudiants….); els reusencs amb entrada general representen el perfil majoritari de la casa durant aquests mesos d’estiu. Aquesta és una bona notícia per la Casa Navàs, això vol dir que, a poc a poc, els reusencs van descobrint aquesta joia modernista i cada vegada se la senten més seva.

Visites Premium 

El mes d’agost la Casa Navàs va posar en marxa les Visites Premium, visites guiades amb tast de vermut i vins a la terrassa. La iniciativa ha estat tot un èxit, la majoria de dies es va penjar el cartell d’entrades exhaurides i, per això, es va decidir allargar la iniciativa fins a finals de setembre. Davant la bona acceptació, des de la direcció de la Casa Navàs s’està treballant amb noves propostes que serveixin per a oferir al visitant la possibilitat de gaudir de l’obra de Lluís Domènech i Montaner d’una manera diferent.