Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

La Casa Navàs suma el 21% de visitants més que l’estiu passat

Amb 17 mil visitants, és l’estiu que més públic ha assolit la casa.

El turisme internacional es recupera i arriba a llindars molt similars als d’abans de la pandèmia.

La Casa Navàs posa punt final a l’estiu del 2022 amb uns resultats immillorables. En total han estat més de 17 mil les persones que han visitat aquest equipament cultural durant els mesos estivals, unes xifres que suposen un creixement del 21%, si les comparem amb les d’ara fa un any. Destaca, sobretot, la recuperació del públic internacional que se situa pràcticament al mateix llindar que abans de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Un total de 17.547 persones han passat per les instal·lacions de la Casa Navàs des del juny fins al setembre. Aquesta dada representa un increment del 21% de visitants, si ho comparem amb els resultats del 2021, i del 35%, si tenim en compte les xifres d’abans de la pandèmia. Des que van finalitzar els confinaments provocats per l’alarma sanitària, la Casa ha vist com a poc a poc s’ha anat recuperant el flux turístic fins que aquest estiu s’ha aconseguit normalitzar, especialment pel que fa a públic internacional.

L’any 2019 van ser 3.836 persones de fora de l’Estat espanyol les que van venir a visitar aquesta joia modernista única a Europa, fet que representava el 35% del total de visitants d’aquell estiu. Tres anys més tard, el públic internacional suposa el 33% del total del públic de la Casa Navàs. Tot i que percentualment estem 2 punts per sota d’abans de la pandèmia, en nombres absoluts el turisme internacional ha crescut fins a 5.842 persones. Una vegada més, els francesos són, amb diferència, els que més interès tenen a visitar la ciutat de Reus. De fet, el 53% del total de visitants estrangers són de França. Els segueixen, de molt lluny, els alemanys i els anglesos.

Si analitzem el públic nacional, veiem que la Casa Navàs ha rebut la visita de 8.473 catalans i catalanes, cosa que representa el 48% del total del públic. El gran gruix d’aquestes persones prové de la ciutat de Barcelona, seguits per Tarragona i Lleida. Pel que fa als ciutadans procedents de la resta de l’Estat espanyol, 3.086 persones, suposen el 16% dels visitants.

 

Desplaça cap amunt