Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

La Casa Navàs tanca el seu millor any

  • Gairebé 44 mil persones han visitat la Casa Navàs durant el 2022
  • Els excel·lents resultats assolits permeten encarar l’Any Domènech i Montaner amb bones perspectives

La Casa Navàs tanca el 2022 assolint les seves millors dades i fa que l’equipament encari l’Any Domènech i Montaner amb molt bones sensacions. Prop de 44 mil persones han visitat aquesta obra de Domènech i Montaner en alguna de les modalitats de visites que s’ofereixen. Aquestes xifres representen un creixement del 75,1% en comparació amb ara fa un any, o del 38,3% si es compara amb el 2019, el millor any registrat des que es va obrir la Casa Navàs al públic.

La Casa Navàs tanca l’any fent un balanç immillorable, la davallada de visitants provocada per la pandèmia sanitària ja és història i l’espai supera les xifres registrades el 2019. En total han estat 43.879 les persones que s’han endinsat en aquest equipament modernista únic a Europa, unes xifres molt superiors a les del 2021 quan van ser 25 mil les persones que van visitar la casa.

Analitzant l’origen dels visitants, el 64% provenen de Catalunya, el 15% de la resta de l’Estat espanyol i el 21% és públic internacional. De fet, aquesta darrera dada és la més significativa; la ciutat ha recuperat el turisme internacional que en cas de la Casa Navàs ha crescut en 6 mil persones respecte a un any enrere. El públic francès continua sent el que més presència té, amb diferència, dins d’aquest sector.

Per demarcacions, Barcelona i Tarragona tornen a repetir com els territoris que més interès tenen en aquesta obra de Domènech i Montaner, mentre que la presència de visitants de Lleida i Girona continua sent baixa. En preguntar al públic quin és el motiu pel qual visiten la Casa Navàs, en el 19% dels casos (la resposta majoritària) és per recomanació d’algú altre; el 16% asseguren que és una experiència que tenien pendent; el 12% perquè els n’ha informat l’Oficina de Turisme de Reus, i el 9% diu haver descobert l’espai per Internet.

Els bons resultats assolits durant l’any 2022, fan que la Casa Navàs iniciï la celebració de l’Any Domènech i Montaner amb molt bones perspectives. Pròximament, es presentaran tots els actes que la Casa Navàs organitzarà aquest 2023 per commemorar el centenari de la mort d’aquest brillant arquitecte català.

Desplaça cap amunt