Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

La segona edició de ‘Reus 1900. Festa Modernista’ se celebrará a Reus del 27 al 29 de setembre amb el comerç com a element central

La segona edició de la Festa Modernista se celebrarà del 27 al 29 de setembre i tindrà el comerç com a element central. L’any 1900, Reus bullia com a ciutat comercial i, de fet, la ciutat conserva molt comerços centenaris que són una bona mostra d’aquesta fortalesa històrica que té Reus com a ciutat de comerç.

Aquesta temàtica es veu reflectida en el cartell dissenyat per Elisabeth Tort que s’ha inspirat en els anuncis publicitaris de principis del segle XX i que té l’objectiu de vincular l’època modernista amb la tradició comercial de la ciutat.

Per reforçar els vincles entre ciutat modernistes, enguany, la ciutat convidada a la Reus 1900. Festa Modernista, serà Terrassa. Una ciutat amb un extens patrimoni modernista i amb una Fira modernista de referència i plenament consolidada que aquest 2024 ha celebrat la 21ena edició.

Després d’una primera edició centrada amb la recreació histórica, amb una trentena d’activitats, més de 50 entitats i empreses implicades i més de 10.000 visitants, l’Agència de Promoció de Ciutat conjuntament amb la Casa Navàs fan una aposta ferma per una segona edició que amplia el pressupost i creix amb espais, espectacles i activitats.

La segona edició de la Festa Modernista fa una proposta més ambiciosa en què la plaça del Mercadal seguirà sent un dels principals punts d’escenografia i recreació i s’incorpora la plaça Prim, la Plaça del Dr. Sabater, així com els carrers Monterols, Llovera i annexos.

Els eixos principals de l’esdeveniment seran la recreació històrica amb una presència destacada de grups de la ciutat, exposicions, els espectacles; que aquest any també es diversificaran en espais, les rutes de carrer i les visites al patrimoni amb l’objectiu d’obrir espais que no es poden visitar al llarg de l’any, també es potenciaran les activitats familiars que es concentraran en un dels nous espais com serà la plaça del Prim i la gastronomia.La posada en marxa de  la primera edició va ser possible gràcies a tot el teixit associatiu, comercial i empresarial que va participar i és en aquest sentit que des de l’Agència de Projecció de Ciutat i la Casa Navàs es vol fer una crida a totes les entitats, comerços, restauradors  per animar-los a participar.

Les noves propostes es poden fer arribar fins al 17 de juny al correu: [email protected]

Fer una crida, també, a la ciutadania per implicar-se amb la festa, amb aquest objectiu s’ha creat un protocol de vestuari que es pot trobar a la web www.reus1900.cat. També s’han organitzat dos tallers de la modista especialitzada en vestuari modernista, Ana de la Cruz, que es duran a terme a la Casa Navàs. El primer tindrà lloc el 5 i el 12 de juny, i el segon el 19 i 26 de juny. Tots els dies començarà a les 18,30h i cada sessió serà de dues hores de duració. Els tallers tenen un cost de 5€ per persona i s’han de reservar prèviament a casanavas.cat.

Uns dels objectius principals de la celebració d’aquesta festa és la de fer valdre el llegat de l’època més gloriosa de la ciutat i en aquesta línia de reforçar la marca de «Reus ciutat modernista» és considera primordial tenir una activitat de prestigi que ens ajudi a situar Reus com una de les ciutat modernista de referència a Europa.

Reus 1900. Festa Modernista’ està organitzada per l’Agència de Promoció de Ciutat i la Casa Navàs.

Desplaça cap amunt