Actualitat

Estigues al dia de tot allò que envolta la Casa Navàs

El turisme nacional salva la temporada d’estiu de la Casa Navàs

La Casa Navàs és l’equipament turístic i cultural més visitat de Reus

Durant la temporada tardor-hivern es mantindrà oberta i ampliarà l’oferta cultural

La Casa Navàs tanca l’estiu fent un balanç positiu d’ocupació malgrat ser una temporada complicada a causa de la situació sanitària. Si bé és cert que el públic internacional ha caigut moltíssim, el visitant nacional s’ha mantingut i això ha salvat la temporada. Amb gairebé 5.500 persones, aquest emblema de Lluís Domènech i Montaner es converteix en l’equipament turístic que més visitants atrau a Reus. La Casa Navàs no es vol deixar vèncer per la pandèmia i per això seguirà apostant per la cultura, de cara a la temporada de tardor-hivern es mantindrà oberta i ampliarà la seva activitat.

El 2020 està sent un any molt difícil per al turisme ja que a causa de la covid-19 s’ha hagut de reduir l’aforament dels equipaments i el públic internacional ha caigut en picat. Tenint en compte les circumstàncies, la Casa Navàs acaba la temporada d’estiu –de l’11 de juliol al 30 de setembre– amb un balanç positiu, però lluny de les xifres assolides ara fa un any. Especialment important ha estat el públic nacional, que s’ha mantingut amb xifres molt similars; en total, han estat 4 mil els catalans que han volgut descobrir aquesta joia modernista.

El turisme nacional ha representat el 53% del total de visitants rebuts a la Casa Navàs durant els mesos estivals; seguit pel reusenc, que ha suposat el 20%; l’estatal, amb el 14% del públic, i l’internacional, amb el 13%. Aquests dos últims mercats han disminuït molt en comparació amb el 2019. Amb els francesos al capdavant i sense arribar als 1.000 turistes, el visitant internacional ha caigut el 82%, mentre que la davallada del de l’Estat espanyol ha estat del 55%.

El nombre de persones que se sumaven a les visites de la Casa Navàs diàriament després de la reobertura de l’equipament el passat 11 de juliol va superar les expectatives previstes en un any tan difícil per al turisme. Una tendència que es va mantenir fins al 21 d’agost, quan la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar mesures especials a la ciutat de Reus per reduir la taxa de contagi de la covid-19. A partir d’aquí, les bones xifres d’ocupació van caure dràsticament; un fet que ha provocat que es tanqui l’estiu amb dades menys optimistes de les que s’havien registrat fins aleshores.

Malgrat que fer comparatives amb el 2019 és difícil perquè el panorama és molt diferent, i tenint em compte que a causa de la pandèmia s’ha hagut de reduir l’aforament de les visites, la Casa Navàs tanca l’estiu amb el 45% menys de visitants respecte de fa un any; un percentatge que disminueix fins al 31% si només es tenen en compte les xifres obtingudes fins al dia de la compareixença de la consellera de la Generalitat. Tanmateix, fins i tot amb aquestes dades, la Casa Navàs es converteix en el principal pol d’atracció turística de Reus ja que és l’equipament de la ciutat que, amb molta diferència, ha registrat més visitants a la ciutat.

Desplaça cap amunt